top of page
IMG_2236_edited.jpg

Over 't Heike

Waar 't Heike voor staat

't Heike anno nu staat midden in de samenleving. We geloven in 'iedereen mag meedoen' en daarom werken we samen met andere kinderboerderijen, basisscholen in de regio, Stichting Jeugdbelangen Nuland, Jozefoord, kinderdagverblijven, bejaardenhuizen in de omgeving, Cello, HUB Rosmalen en Yuverta (agrarisch opleidingsinstituut). Er komen ook veel jongeren bij 't Heike hun (maatschappelijke) stage lopen.

't Heike gaat voor duurzaam, we geven er graag voorlichting over, maar dragen ook actief bij aan duurzaamheid door bijvoorbeeld afval te scheiden en gebruik te maken van gebruikte materialen voor de inrichting van onze ruimtes, weides en dierverblijven.
 
't Heike is voor iedereen toegankelijk, dat vinden we heel belangrijk. De kinderboerderij en de speeltuin zijn dan ook rolstoelvriendelijk ingericht.

Met de komst van het Educatief Centrum, met traplift en mindervaliden-toilet, verwachten we meer bezoekers te kunnen verwelkomen.  Scholen, bedrijven, verenigingen maar ook andere instellingen kunnen van deze ruimte gebruik maken.

Geschiedenis

Op 19 september 1968 is Stichting 't Heike opgericht door vrijwilligers. Zij kregen van de Zusters van de Choorstraat een terrein in erfpacht waarop een hertenparkje, speeltuintje en zwembadje werden aangelegd. September 2018 hebben we het 50-jarig bestaan kunnen vieren. Dat kon alleen maar door de trouwe hulp van tientallen vrijwilligers en de trouwe steun van veel sponsoren. Foto's vind je op de site van Thuis in het Nieuws.

Sindsdien is 't Heike, met steun van de Gemeente, diverse instanties en bedrijven, uitgegroeid tot een kinderboerderij met grote speel- en zwembadvoorziening. Er is ruime mogelijkheid om te wandelen.
Het is een unieke speelplaats geworden voor de jeugd en een rust- en ontmoetingsplaats voor groepen en ouderen.

Inmiddels heeft 't Heike de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instellingen) ook zijn we aangesloten bij de Verenigde Kinderboerderijen, vSKBN.

bottom of page